Формування підприємницької системи внутрішньофірмових взаємовідносин - Богдан, О.І.; Гаращук, О.В.; Яценко, Н.М.; Козлов, Є.Є. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто основні передумови розвитку підприємництва в організації, виходячи з підвищення ваги внутрішньофірмових взаємовідносин, які забезпечують успіх ринково орієнтованої організації; систематизовано ініціативні дії учасників, а також проаналізовано їх зміст.
Ключові слова: адаптація, внутрішньофірмове підриємництво, ініціативна діяльність, підприємницькі переваги, розвиток організації, ефективне управління. Розглянуто основні передумови розвитку підприємництва в організації, виходячи з підвищення ваги внутрішньофірмових взаємовідносин, які забезпечують успіх ринково орієнтованої організації; систематизовано ініціативні дії учасників, а також проаналізовано їх зміст.
Ключові слова: адаптація, внутрішньофірмове підриємництво, ініціативна діяльність, підприємницькі переваги, розвиток організації, ефективне управління. The paper considers basic preconditions for developing entrepreneurship in the organization proceeding from increasing the importance of intra-firm relations which provide success of the marketoriented organization; the initiative actions of participants are systematized, and their content is analysed.
Keywords: adaptation, intra-firm entrepreneurship, initiative activity, entrepreneurial advantages, organization development, effective management.