Реструктуризація підприємств як стратегічна альтернатива подолання кризових явищ в економіці - Дорофєєва, Г.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Узагальнено підходи до поняття «реструктуризація», виділено напрямки її реалізації, об’єкти, типи й види; надано характеристику послідовності етапів управління реструктуризацією. Запроповано комплекс заходів за напрямами реструктуризації; виявлено можливі ризики і проблеми, пов’язані з її проведенням, надано рекомендації щодо вдосконалення управління процесами реструктуризації на підприємстві.
Ключові слова: реструктуризація, етапи, управління, ризики, проблеми. Обобщены подходы к понятию «реструктуризация», выделены направления её реализации, объекты, типы и виды; представлена характеристика последовательности этапов управления реструктуризацией. Предложен комплекс мероприятий по направлениям реструктуризации; выявлены возможные риски и проблемы, связанные с её проведением, предложены рекомендации по усовершенствованию управления процессами реструктуризации на предприятии.
Ключевые слова: реструктуризация, этапы, управление, риски, проблемы. The paper generalizes the approaches to the notion "restructuring", defines the directions of its realization, objects, types and kinds ; the sequence of stages in management of restructuring is characterized. A complex of actions concerning the directions of restructuring is offered; possible risks and problems connected with its realization are revealed. The recommendations are given to improve management of restructuring processes at an enterprise.
Keywords: restructuring, stages, management, risks, problems.