Прогнозирование спроса на экологическую продукцию с учетом факторов резкого снижения спроса - Трубчанин, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Запропоновано підхід до формалізації факторів різкого зменшення попиту та до прогнозування попиту на екологічну продукцію на основі коригування стандартних прогнозів попиту з урахуванням дії цих факторів. Ключові слова: чинники, попит, прогнозування попиту, зниження попиту, ймовірнісні моделі, екологічна продукція. Предложен подход к формализации факторов резкого снижения спроса и к прогнозированию спроса на экологическую продукцию на основе корректировки стандартных прогнозов спроса с учетом этих факторов. Ключевые слова: факторы, спрос, прогнозирование спроса, снижение спроса, вероятностные модели, экологическая продукция. The paper offers the approach to formalizing the factors of sharp decline in demand and to forecasting of demand for ecological products on the basis of adjustment of standard demand forecasts taking into account the above factors. Keywords: factors, demand, forecasting demand, decline in demand, probabilistic models, ecological products.