Складові системи соціально-економічних індикаторів сталого розвитку міста - Кузнєцова, Л.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Доведена необхідність створення уніфікованої системи індикаторів сталого розвитку міста, яка дозволить органам місцевої влади оцінити поточний стан соціально-економічної ситуації у місті, вчасно виявити можливості та загрози розвитку, а також розробити стратегічні дії з метою досягнення оптимальних значень визначених індикаторів
Ключові слова: соціально-економічні індикатори, сталий розвиток міста, загрози, стратегічні дії. Доказана необходимость создания унифицированной системы индикаторов устойчивого развития города, которая позволит органам местной власти оценить текущее состояние социально-экономической ситуации в городе, своевременно выявить возможности и угрозы развития, а также разработать стратегические действия с целью достижения оптимальных значений определенных индикаторов.
Ключевые слова: социально-экономические индикаторы, устойчивое развитие города, угрозы, стратегические действия. The paper proves the necessity of creating a unified system of city’s stable development indicators which will allow the bodies of local government to estimate the current socio-economic situation in the city, reveal the opportunities and threats to the development in due time, as well as to work out strategic actions in order to achieve the optimum values of certain indicators.
Keywords: socio-economic indicators, stable development of city, threats, strategic actions.