Инвестиции в человеческий капитал: их источники и эффективность - Саратикянц, Э.С.; Закервашевич, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Провідними вченими-економістами сучасності визнано, що інвестиції в людський капітал є найбільш вигідними як для самої людини, так і для суспільства в цілому. Пошук джерел фінансування освіти, охорони здоров'я та інших сфер, що впливають на формування якісного потенціалу людського капіталу, є вельми актуальним.
Ключові слова: інвестування, людський капітал, якісний потенціал, ефективність. Ведущими учеными-экономистами современности признано, что инвестиции в человеческий капитал являются наиболее выгодными как для самого человека, так и для общества в целом. Поиск источников финансирования образования, здравоохранения и других сфер, влияющих на формирование качественного потенциала человеческого капитала, весьма актуален.
Ключевые слова: инвестирование, человеческий капитал, качественный потенциал, эффективность. The leading economic scientists have acknowledged that the investments in human capital are the most beneficial both for the man himself and society. The search for the sources of financing education, health care and other spheres which have influence on formation of a good quality human capital potential is urgent now.
Keywords: investments, human capital, quality potential, efficiency.