Проблеми реформування діяльності профспілок в Україні - Соколов, Д.Є. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Акцентується увага на необхідності ре-формування діяльності профспілок в Україні. Розкриваються проблеми і суперечності у роботі профспілкових організацій, проводиться оцінка їх діяльності. Запропоновано шляхи підвищення ролі профспілок в інтересах стабілізації соціаль-но-трудових відносин, посилення соціальної захищеності найманих працівників за умов економічної кризи. Ключові слова: профспілка, соціально-трудові відносини, соціальний захист, економічна криза, наймані працівники. Акцентируется внимание на необходимости реформирования деятельности профсоюзов в Украине. Раскрываются проблемы и противоречия в работе профсоюзных организаций, проводится оценка их деятельности. Предложены пути повышения роли профсоюзов в интересах стабилизации социально-трудовых отношений, усиления социальной защищенности наемных работников в условиях экономического кризиса. Ключевые слова: профсоюз, социально-трудовые отношения, социальная защита, экономический кризис, наемные работники. The paper focuses on the necessity of reforming the activity of trade-unions in Ukraine. The problems and contradictions in the work of trade-unions are shown and the work itself is estimated. The ways of increasing the role of trade unions for stabilizing socio-economic relations, strengthening of social protection of hired workers under the economic crisis are offered. Keywords: trade union, social-labour relati-ons, social protection, economic crisis, hired workers.