Імунофенотипічна діагностика гострої лімфобластної лейкемії у дітей - Виговська, Я.І.; Глинська, О.В.; Поліщук, Р.С.; Петрух, А.В.; Дорош, О.І.; Лебедь, Г.Б.; Логінський, В.О. (Онкологія, 2002)
Резюме. Проаналізовано результати імунофенотипування бластних клітин кісткового мозку у 76 дітей з гострою лімфобластною лейкемією (ГЛЛ). Відповідно до класифікації GALGB та EGIL, діагноз В-лінійної ГЛЛ встановлено у 63 хворих, Т-лінійної — у 13. У 41 випадку на лейкемічних клітинах виявлено комбінації аберантної (мієлоїдних) та/або асинхронної (Т-клітинних) коекспресії поверхневих маркерів.

Ключові слова: гостра лімфобластна лейкемія у дітей, імунофенотип, бластні клітини. Summary. The results of immunophenotyping of blast cells from bone marrow in 76 children with acute lymphoblastic leukemia (ALL) have been analyzed. According to GALGB and EGIL classifications B-lineage ALL was detected in 63 patients and T-lineage ALL was confirmed in 13 patients. Combinations of aberrant (myeloid) and/or asynchronic (T-cell) markers coexpression were revealed in 41 cases.

Key Words: acute lymphoblastic leukemia in children, immunophenotype, blast cells.