Зв’язок рівня фактора росту ендотеліальних клітин з поширеністю пухлинного процесу у хворих на рак тіла або шийки матки - Чехун, В.Ф.; Неспрядько, С.В.; Вінницька, А.Б.; Алістратов, О.В.; Лісняк, І.О. (Онкологія, 2002)
Резюме. Досліджено варіабельність рівня фактора росту ендотеліальних клітин (VEGF) у хворих на рак тіла або шийки матки. Рівень ангіогенного фактора в сироватці крові визначали за допомогою імуноферментного методу. Встановлено, що рівень VEGF значною мірою залежить від поширеності пухлинного процесу.

Ключові слова: фактор росту ендотеліальних клітин, рак тіла матки, рак шийки матки, імуноферментний метод. Summary. The variability of the level of vascular endothelial growth factor (VEGF) was investigated in patients with uterine or cervical carcinoma. The angiogenic factor level was measured by an immunoenzyme method in the blood serum. The VEGF level was shown to correlate significantly with the dissemination of the primary tumor process.

Key Words: vascular endothelial growth factor, uterine carcinoma, cervical carcinoma, immunoenzyme method.