Режим cmf у хiмiотерапiї раку грудної залози: кому, коли, як? - Шпарик, Я.В. (Онкологія, 2002)
Резюме. На основі аналізу сучасних посібників з онкології і довідників з хіміотерапії (ХТ), а також публікацій в міжнародних фахових журналах («J Clin Oncol», «Ann Oncol» та «Eur J Cancer») за 1995–2001 рр. визначено стандарти (за дозуванням препаратів) застосування схеми CMF в ад’ювантній і паліативній терапії хворих на рак грудної залози, обгрунтовано оптимальну періодичність проведення курсів ХТ та тактику лікування за наявності проявів токсичності хіміопрепаратів.

Ключові слова: рак грудної залози, хіміотерапія, схема CMF. Summary. The paper presents standards for CMF schedule in adjuvant and palliative therapy of breast cancer elaborated on the basis of analysis of modern oncology manuals and reference books on chemotherapy (CT), as well as publications in international journals (such as «J Clin Oncol», «Ann Oncol», and «Eur J Cancer») published between 1995–2001. The rational for the optimum CT intervals is presented as well as the tactics which a doctor should apply in the presence of should manifestations of toxicity of chemodrugs.

Key Words: breast cancer, chemotherapy, CMF schedule.