Ефективність детоксикаційної терапії хворих онкологічного профілю при застосуванні лазерного, ультрафіолетового опромінення, непрямого електрохімічного окиснення крові - Загурська, Н.О.; Домбрович, М.І.; Бабанли, Ш.Р.; Дрижак, В.І. (Онкологія, 2002)
Резюме. Узагальнено результати детоксикаційної терапії, проведеної у 431 хворого на колоректальний рак або рак легені. Обгрунтовані доцільність та клінічна ефективність застосування внутрішньосудинного низькоенергетичного лазерного опромінення крові, непрямого електрохімічного окиснення крові та ультрафіолетового опромінення крові в комплексній детоксикаційній терапії хворих онкологічного профілю.

Ключові слова: ракова інтоксикація, низькоенергетична лазеротерапія, непряме електрохімічне окиснення крові, ультрафіолетове опромінення крові. Summary. Summarized results of detoxication therapy of 431 patients with colorectal or lung cancer are presented. Application of intra-vessel low-energy laser illumination of blood, indirect electrochemical oxidation of blood, and exposure to ultraviolet is shown to be relevant and efficient in a complex detoxication therapy of cancer patients.

Key Words: cancer intoxication, low-energy laser therapy, indirect electrochemical oxidation of blood, exposure of blood to ultraviolet.