Предтеча європейської науки - Ніколаєв, Ю.В. (Часопис Київського університету права, 2009)
12 лютого 2009#р. на території університету «Острозька академія» відбулася ділова зустріч між ректором університету «Острозька академія» - професором Ігорем Демидовичем Пасічником та представниками КУП НАН України і Президії НАН України. Мета переговорів - організація спільного співробітництва у сфері науки, навчання, вивчення студентами історичної спадщини, ознайомлення з організацією навчального процесу, основними напрямами наукових досліджень, життям студентів університету «Острозька академія», який має глибокі історичні коріння і по суті входить до складу засновників української державності.