Дніпропетровський портрет гетьмана І. Мазепи - Павленко, С. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті піддається сумніву достовірність зображення гетьмана І. Мазепи на портреті Дніпропетровського художнього музею. Автор вважає, що це художня версія початку ХІХ ст. В статье подвергается сомнению достоверность изображения гетмана И. Мазепы на портрете Днепропетровского художественного музея. Автор считает, что это художественная версия начала ХІХ ст. In the article the authenticity of the portrayal of Hetman Mazepa in the portrait from Dnipropetrovsk Art Museum is called in question. The author thinks this portrait version belongs to the beginning of ХІХ century.