Гоголі-Яновські й Туманські - Розсоха, Л. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті оприлюднені нові дані про життя та діяльність близьких родичів відомого письменника Миколи Гоголя, зокрема діда Панаса Гоголя-Яновського та інших. В статье обнародованы новые данные о жизни и деятельности близких родственников известного писателя Николая Гоголя, в частности деда Афанасия Гоголя-Яновского и других. In the article there are promulgated new facts about life and activities of well-known writer Nikolai Gogol's relatives, in particular of grandfather Aphanasiy Gogol-Yanovskiy and other.