Чернігівська земська статистика у 70-80 рр. ХІХ ст. - Дорошок, Н. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті робиться спроба проаналізувати діяльність земського статистичного відділення Чернігівської губернії у 70-80 рр. XIX ст. та визначити основні напрямки роботи статистиків зазначеного періоду. В статье автор анализирует деятельность земского статистического отделения Черниговской губернии в 70-80-х годах XIX ст., акцентируя внимание на основных направлениях работы статистиков в указанный период. The author of the article tries to study the activities of the zemstvo statistical department Chernihiv Province in the 70-80s XIX сentury. The author also defines the main directions of statistical workers activites in the following period.