Театр окупованого Чернігова 1941-1943 рр. Актор В.П. Iгнатенко (1920-2007) - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Автор статті вперше розкриває невідому сторінку в історії Чернігова періоду 1941-1943 рр., присвячену діяльності міського клубу «Січ» і створеного керівниками клубу, членами ОУН українського театру ім. І. Котляревського, на сцені якого розпочинав свій творчий шлях народний артист України В.П. Ігнатенко. Автор статьи впервые раскрывает неизвестную страницу в истории Чернигова периода 1941-1943 гг., посвященную деятельности городского клуба «Сечь» и созданного руководителями клуба, членами ОУН, украинского театра им. И.Котляревского, на сцене которого начинал свой творческий путь народный артист Украины В.П.Игнатенко. For the first time the author of the article opens the unknown page in the history of Chernihiv of 1941-1943 period devoted to the activity of the city club “Sich” and the Ukrainian theatre after I. Kotlyarevsky which was created by club leaders, members of the OUN. On it’s stage the People’s Artist of Ukraine V.P. Ignatenko has started his creative path.