Деякі форми та методи виховання поваги до пам’яток історії та культури (досвід Франції) - Надирова, О. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Автор статті висвітлює деякі напрямки діяльності державних, громадських та освітянських установ Франції, зосереджуючи увагу саме на тих заходах, які сприяють підвищенню обізнаності населення щодо культурної спадщини, заохочують громадян піклуватись про свої пам’ятки, виховують повагу до історії народу. Автор статьи освещает некоторые направления деятельности государственных, общественных и образовательных учреждений Франции, сосредоточив внимание именно на тех мероприятиях, которые содействуют повышению осведомленности населения касательно культурного наследия, поощряют граждан заботится о своих памятниках. Воспитывают уважение к истории народа. Author of the article shows some trends in work of governmental, public and educational institutions of France, paying attention exactly on that action which assist in raising knowledge of people about the heritage, motivate citizens to take care about their monuments, bring up respect to the history of the nation.