Фітогормональна активність штамів Rhizobium radiobacter - Трепач, А.О.; Токмакова, Л.М.; Близнюк, Н.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
За використання методів біотестування встановлено здатність штамів Rhizobium radiobacter, ізольованих з ризосфери пшениці озимої, продукувати фітогормони стимулювальної дії. Виявлено, що культуральна рідина бактерій проявляє найвищу ауксинову, гіберелінову та цитокінінову активність при розбавленні у співвідношеннях 1:10 та 1:100. При использовании методов биотестирования установлена способность штаммов Rhizobium radiobacter, изолированных из ризосферы пшеницы озимой, продуцировать фитогормоны стимулирующего действия. Определено, что культуральная жидкость бактерий проявляет наиболее высокую ауксиновую, гиббереллиновую и цитокининовую активность при разбавлении в соотношениях 1:10 и 1:100. The possibility of Rhizobium radiobacter strains isolated from rhizosphere of winter wheat to produce phytohormones of stimulatory action at use of methods of biotesting was established. It was shown, that bacterial culture liquid possesses high auxin, gibberellin and cytokinin activity at dilution ratio 1:10 and 1:100.