Исследование поверхностной болевой чувствительности у больных остеохондрозом с неврологическими проявлениями на различных этапах комплексной реабилитации - Бобрик, Ю.В.; Горлов, А.А.; Верко, Н.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
В даній роботі проаналізовано стан поверхневої больової чутливості у здорових ociб та у хворих остеохондрозом хребта з неврологічними проявами на різних етапах комплексної реабілітації. Було встановлено, що високі пороги больової чутливості мають здорові люди та хворі остеохондрозом хребта у стадії ремісії, а низький nopir - хворі остеохондрозом хребта з неврологічними проявами у гострій та подострій стадії. The condition of surface pain sensitivity in healthy persons and patients with vertebral osteochondrosis with different neuralgic manifestations at different stages of rehabilitation was analyzed. The authors have established that healthy persons and patients with vertebral osteochondrosis at the remission stage have high thresholds of pain sensitivity whereas patients with vertebral osteochondrosis with different neuralgic manifestations at acute and sub-acute stages have a low threshold of pain sensitivity.