Державна інноваційна політика: українский та зарубіжний досвід - Будкін, В. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Стаття розглядає типові особливості моделей державного впливу на інноваційний розвиток. Аналізуються такі регіональні моделі, як північноамериканська, Західної та Центральної Європи, країн СНД, Китаю та В’єтнаму. Визначаються відміни цих моделей від практики використання інновацій в Україні. Статья рассматривает типовые особенности моделей государственного воздействия на инновационное развитие. Анализируются такие региональные модели, как североамериканская, Западной и Центральной Европы, стран СНГ, Китая и Вьетнама. Определяються отличия этих моделей от практики использования инноваций в Украине. The paper covers main features of the state regulation models of innovation activities. Regional models adopted in North American, Western and Central European, CIS countries, China and Vietnam are analysed. International models are compared to that used in Ukraine, and differences in application are summarised.