Інституційні інструменти мобілізаційно-інноваційної національної моделі - Токар, В. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті досліджується мобілізаційно-інноваційна модель посткризового спів-розвитку національної економіки України в контексті запровадження інституційних інструментів інноваційного спрямування. Представлені авторські пропозиції щодо удосконалення регулювання соціально-економічної системи на основі формування взаємопов’язаних інституційних блоків, таких як бюджетно-плановий, фіскальний (бюджетно-податковий), банківсько-кредитний блоки та система обмежених експериментів. В статье исследуется мобилизационно-инновационная модель посткризисного соразвития национальной экономики Украины в контексте внедрения институциональных инструментов инновационного направления. Представлены авторские предложения по усовершенствованию регулирования социально-экономической системы на основе формирования взаимосвязанных институциональных блоков, таких как бюджетно-плановый, фискальный (бюджетно-налоговый), банковско-кредитный блоки и система ограниченных экспериментов. This article researches the mobilization-innovation model of the post-crisis co-development of the Ukrainian national economy in the context of the innovation institutional instruments’ introduction. The author’s propositions of the socio-economic system’s regulation improvements on the basis of the interconnected institutional blocs, such as budget-planning, fiscal (budget-tax), banking-credit blocs and the restricted experiments’ system are stated.