Оцінка природних та культурних ресурсів у структурі туристичного потенціалу країн Центральної та Східної Європи - Осипчук, М. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
На прикладі ряду країн Центральної та Східної Європи виявлено кореляційний зв’язок між наявними природними і культурними ресурсами та показниками діяльності туристичної індустрії, а також загальним рівнем конкурентоспроможності туристичних дестинацій. Обґрунтовано теоретичні підходи до визначення понять "туристична дестинація" та "туристичний потенціал". На примере ряда стран Центральной и Восточной Европы выявлены корреляционные связи между имеющимися природными и культурными ресурсами и результатами деятельности туристической индустрии, а также общим уровнем конкурентоспособности туристических дестинаций. Обоснованы теоретические подходы к определению понятий "туристическая дестинация" и "туристический потенциал". The correlation between available natural and cultural resources and indices of tourism industry activities, as well as the common level of competitiveness of the tourism destination, based on certain Central and Eastern European countries taken as an example, is detected. Theoretical approaches to defining the concepts "tourism destination" and "tourism potential" are substantiated.