Економічне співробітництво держав-учасниць ГУАМ - Кобилянська, Л. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Статтю присвячено історичній еволюції регіонального об’єднання ГУАМ – особливостям умов його заснування, етапам інституційної трансформації, перспективам перетворення з переважно політичного проекту на повноцінну економічну й політичну організацію та інтеграційний блок. Окремо розглянуто торговельні відносини країн-учасниць та транспортно-транзитні аспекти функціонування ГУАМ. Статья посвящена исторической эволюции регионального объединения ГУАМ – особенностям его основания, этапам институциональной трансформации, перспективам преобразования из преимущественно политического проекта в полноценную экономическую и политическую организацию, а также интеграционный блок. Отдельно рассмотрены торговые отношения стран-участниц и транспортно-транзитные аспекты функционирования ГУАМ. The article is on development of integration in frame of GUAM as well as on circumstances of its foundation, stages of its institutional transformations, future of GUAM as economic block and international organization. The special attention is paid to trade relations among member-states and to transport and transit aspects of GUAM functioning.