Стабілізація та підтримка розвитку індустрії туризму в умовах економічної турбулентності - Бондаренко, М. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті досліджено проблему стабілізації та підтримки індустрії туризму в умовах економічної кризи, проаналізовано основні фактори техніки ефективного управління туристичним сектором під час кризи та заходи щодо її подолання. Розглянуто інноваційний підхід до вирішення проблемних питань як такий, що дає можливість гідно витримати удар кризи. Обґрунтовано сталий розвиток туризму як спосіб впровадження інноваційних ідей та створення конкурентних переваг у новій моделі діяльності та управління. В статье исследовано проблему стабилизации и поддержки индустрии туризма в условиях экономического кризиса, проанализированы основные факторы техники эффективного управления туристическим сектором во время кризиса и мероприятия по ее преодолению. Рассмотрен инновационный подход к решению проблемных вопросов как таковой, что дает возможность достойно выдержать удар кризиса. Обосновано устойчивое развитие туризма как способ внедрения инновационных идей и создания конкурентных преимуществ в новой модели деятельности и управления. In the article the problem of stabilization and support of tourism industry in the conditions of economic crisis are investigated, the basic factors of technique of effective management of tourism sector during the crisis and measures of its overcoming are analyzed. The innovative approach to the solving of problem questions as such is considered, that gives the opportunity to overcome the stroke of crisis. Sustainable tourism development as method of introduction of innovation ideas and creation of competitive edges in the new model of activity and management is grounded.