Особливості новітніх тенденцій науково-технологічного розвитку в системі антикризових заходів України - Марущак, В. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті розглянуто міжнародний досвід формування та реалізації державної політики забезпечення інноваційного розвитку, зокрема, досвід формування стратегії інноваційного розвитку країн ЄС, Російської Федерації. Виконано аналіз формування нормативно-правової бази у сфері спрямування недержавних інвестицій у сферу науково-технічної та інноваційної діяльності в США, ФРН, Великобританії, Японії. Досліджено перспективи переходу економіки України на інноваційну модель розвитку. В статье рассмотрен международный опыт формирования и осуществления государственной политики инновационного развития. В частности, анализируется опыт формирования стратегий инновационного развития стран Евросоюза и Российской Федерации. Осуществлен анализ формирования нормативно-правовой базы в сфере частных инвестиций в сферу научно-технической и инновационной деятельности в США, ФРГ, Великобритании и Японии. Исследованы перспективы перехода экономики Украины на инновационную модель развития. The article is on international experience of formation and implementation of state policy in a field of innovative development. The experience of a strategy of innovative development of EU countries and Russia elaboration is regarded in particular. The shaping of legislative base of investment into the sphere of science, technology and innovative activity in the USA, Germany, Great Britain and Japan is studied as well. Prospects for Ukrainian economy transition to innovative model of development are regarded.