Проблеми розвитку високотехнологічних галузей економіки України в умовах глобальної конкуренції - Васильєв, О. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Розвиток сфери науки і високих технологій є найбільш реальним шляхом для України зайняти гідне місце серед розвинених в економічному відношенні країн, сприяти затвердженню в країні соціально-орієнтованої, структурно-інноваційної моделі розвитку. Рівень національної науки значною мірою визначає фундаментальні основи економічної безпеки держави і забезпечує можливості виходу з сучасної фінансово-економічної кризи. Ключовий аспект політики в області інноваційно-технологічного співробітництва – раціональне співвідношення підтримки просування української наукомісткої продукції на світові ринки зі створенням сприятливого клімату для зростання інноваційної активності іноземних структур в Україні. Потенціал вітчизняного науково-технологічного комплексу дозволяє Україні брати участь у міжнародній інноваційно-технологічній взаємодії. Развитие сферы науки и высоких технологий является наиболее реальным путем для Украины занять достойное место среди развитых в экономическом отношении стран, содействовать утверждению в стране социально-ориентированной, структурно-инновационной модели развития. Уровень национальной науки в значительной мере определяет фундаментальные основы экономической безопасности государства и обеспечивает возможности выхода из современного финансово-экономического кризиса. Ключевой элемент политики в области инновационнo-технологического сотрудничества – рациональное соотношение поддержки продвижения украинской наукоемкой продукции на мировые рынки с созданием благоприятного климата для возрастания инновационной активности иностранных структур в Украине. Потенциал отечественного научно-технологического комплекса позволяет Украине принимать участие в международном инновационно-технологическом взаимодействии. Development of the science and high technology sphere is the most real way for Ukraine to reach a worthy place amongst countries with highly developed economy, to promote confirmation of social-oriented and structural-innovating model in the country. In significant degree level of the national science determines fundamental basics of the state economic security and ensures possibilities of present financial-economic crisis overcoming. The key element of politics in innovating-technological cooperation is a rational correlation of supporting of advancement of ukrainian scientific capacious production to world markets and making of favourable climate for increasing of foreign structures innovation activity in Ukraine. The national scientific-technological potential enables Ukraine to take part in unternational innovating-technological co-operation.