Лікарі Івана Мазепи - Станіславський, В. (Сiверянський лiтопис, 2009)
Стаття розповідає про лікарів, котрі опікувалися здоров’ям українського гетьмана Івана Мазепи. До наукового обігу вводиться новий фактичний матеріал про лікаря – грека Івана Комніна. Статья рассказывает о врачах, которые заботились о здоровье украинского гетмана Ивана Мазепы. В научное обращение вводится новый фактический материал о враче – греке Иване Комнине. The article tells about doctors which cared of health of the Ukrainian hetman Ivan Mazep a . In a scientific circulation new actual material is entered about a doctor – Greek of Ivan Komnine.