Модернізаційні перетворення транзитивних економік: європейський вимір - Вітер, І. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Розглянуто поняття та види перехідних економік, визначено особливості транзитивної економіки. Надано класифікації модернізаційних перетворень за різними критеріями, охарактеризовано їхній вплив на євроінтеграційні перспективи транзитивних економік. Проаналізовано концепцію "Східного партнерства" як крок на шляху європейської інтеграції України. Рассмотрено понятие и виды переходных экономик, определены особенности транзитивной экономики. Представлены классификации модернизационных превращений по разным критериям, охарактеризовано их влияние на евроинтеграционные перспективы транзитивных экономик. Проанализирована концепция "Восточного партнерства" как шаг на пути европейской интеграции Украины. A concept and types of transitional economies is considered, the features of transitional economy are determined. Classifications of modernization transformations are presented on different criteria; their influence on the eurointegration prospects of transitional economies is described. Conception of "Eastern partnership" as a step on the way of European integration of Ukraine is analysed.