Нові детермінанти розвитку ЗМК посткомуністичних країн - Романенко, О. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті описані зміни, які відбулися у медіапросторах посткомуністичних країн, визначені фактори, що впливають на неоднорідний розвиток цих держав, розглянуто основні моделі переходу країн до демократичного управління ЗМК, названі нові детермінанти для успішної трансформації у сфері медіа. В статье описаны изменения, произошедшие в медиапространствах посткоммунистических стран, определены факторы, влияющие на неоднородное развитие этих государств, рассмотрены основные модели перехода к демократическому управлению СМК, названы новые детерминанты для успешной трансформации в сфере медиа. Changes in the media space of the post-communist countries are analyzed in the article. The factors influencing on the dissimilar development of these states are defined. The basic models of postcommunist countries` transition to democratic mass-media governance are represented, the new determinants for a successful transformation in media are given.