Можливості покращення взаємодії суверенних фондів та країн-реципієнтів інвестицій - Неплях, О. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Стаття висвітлює основні ризики, що можуть бути спричинені діяльністю суверенних фондів, а також механізми їх мінімізації, зокрема, зобов’язання до прозорого функціонування та розробки добровільного кодексу поведінки. Статья освещает основные риски, которые могут быть вызваны деятельностью суверенных фондов, а также механизмы их минимизации, в частности, обязательства по прозрачному функционированию и разработке добровольного кодекса поведения. The paper highlights the key risks that may result from the activity of sovereign wealth funds, as well as mechanisms for their minimization, in particular, commitments to transparency of functioning and development of a voluntary code of conduct.