Медико-правовые проблемы совершенствования системы охраны общественного здоровья от экологического вреда в Украине - Орлова, В.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У статті дається визначення екологічної шкоди життя й здоров’ю громадян, поява якого обумовлене всезростаючими антропогенними й техногенними навантаженнями на навколишнє середовище. У цьому зв’язку обґрунтовується необхідність удосконалювання системи охорони здоров’я населення України. The author defines the environment-induced harm to the life and health of citizens, which is conditioned by increasing anthropogenic and technological loads on the environment. In this connection, the need for improvement of the public health system in Ukraine is substantiated.