Лекарственно-индуцированные двигательные расстройства при шизофрении - Плотникова, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
В огляді представлені в історичному аспекті дані щодо класифікації, клініки і лікування лікарсько- індукованих рухових розладів при шизофренії (від початку ери нейролептиків до теперішнього часу). Дано опис патогенезу даних розладів.

Відображені актуальність пошуку нових методів діагностики, лікування і

профілактики DIMD-розладів для покращення якості життя хворих на шизофренію. Data on classification, clinical finding, and treatment of medication-induced motor disorders at schizophrenia (from the beginning of the era of neuroleptics to the present time) are reviewed in a historical aspect. Pathogenesis of these disorders is decribed. The author shows topicality of finding new methods of diagnostics,
treatment, and prophylaxis of DIMD-disorders for improvement of schizophrenia patients’ life quality.