Исследование уровня иммуноглобулина М антител к Коксаки и ECHO вирусам - Прилуцкий, А.С.; Жданюк, Ю.И.; Лесниченко, Д.А.; Гурьянов, В.Г.; Слюсарь, Е.А.; Пойдун, Н.В.; Кузнецова, Н.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Обстежені 34 хворих з клінічно встановленим діагнозом гострої ентеровірусної

інфекції (ЕВІ). Визначення специфічних антиентеровірусних антитіл (АТ) –

імуноглобуліну М (IgM) до вірусів Коксакі та ЕСНО проводили за допомогою

розробленої тест-системи для імуноферментного аналізу виробництва ТОВ “Укрмед

Дон” (м. Донецьк). Встановлено, що у 70 % хворих на ЕВІ виявляються IgM АТ до

вірусівКоксакі та ЕСНО, у здорових вказані АТ у діагностично значущому титрі не

визначались. Чутливість методу визначення IgM АТ до вірусів Коксакі та ЕСНО з

використанням тест-системи складає 84,6 %, специфічність – 85,7 %. Розроблену

тест-систему доцільно використовувати для верифікації діагнозу гострої ЕВІ в

клінічній практиці та наукових дослідженнях. 34 patients with clinically established diagnosis of acute enteroviral infection (AEI)

were examined. Specific antienteroviral antibodies (AB) – immunoglobulin M (IgM) to

Coxsackie and ECHO viruses were measured with use of a developed test-system for

immune-enzyme assay produced by “Ukrmed Don” company (Donetsk). The authors

revealed that 70% of patients with AEI had IgM AB to Coxsackie and ECHO viruses;

healthy persons did not have such AB in the diagnostic titer. The diagnostic accuracy of

measuring IgM AB to Coxsackie and ECHO viruses with use of this test-system was

846%, specific properties were equal to 85.7%. This test-system is can be applied for

verification of AEI diagnosis in clinical practice and scientific research.