Устройство для эндовазальной роторной абляции варикозно-расширенных вен нижних конечностей - Захарьян, А.Л.; Усеинов, А.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Запропонованій пристрій для ендовазальної роторної абляції

варикозно-розширених вен нижніх кінцівок використовується як малоінвазивний

метод, який дозволяє збільшити ефективність лікування і зменшити частоту

рецидивів і ускладнень без значних шкірних дефектів. Він складається з

металевого корпуса, електричної схеми і безпосередньо ротора, який складається

з двигуна, металевої втулки, в якій знаходиться металевий стержень, з одного

боку зафіксований до осьового стержня двигуна, а другим через регулятор

довжини зонда до дротового зонда, який находиться в проводнику з ПХВ трубки,

на робочому кінці якого є дротева щітка. Застосування ротора дозволило

зменшити об'єм крововтрати, травматичність і вирішити питання косметичного

дефекту, який виникає під час традиційних операцій (Троянов-Тренделенбург,

Бебкок, Нарат, Лінтон, Фелдлер, Коккет). The apparatus proposed by the authors for endovessal rotary ablation of varicose

veins of the lower limbs is used as a less invasive method which permits to increase

an efficiency of treatment and decrease the rate of complications and relapses without

any considerable skin defects. It consists of a metal shell, an electrical circuitry, and

the rotator itself which includes an engine and a metal ferrule containing a metal pivot

with its one side fixed to the engine axis and its another side fixed, through the probe

length regulator, to the wiry probe that is located in the polichlorine venylian tubular

conductor whose operating end carries a wiry brush. The use of the rotator permitted

to reduce the volume of blood loss and the injury rate and to solve the problem of

cosmetic defects occurring in course of conventional operations

(Troyanov-Trendelenburg, Bebkok, Narath, Linton, Felder, Kokketh).