Иммунногистохимические маркёры апоптоза при алкогольно-наркотических интоксикациях - Беловицкий, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У роботі на світлооптичному рівні описані імуногістохімічні прояви маркерів

апоптозу - р53, bclx, Вах., bcl-2. у клітинних популяціях тканинах головного мозку,

легенів, серця трупів осіб, що загинули від комбінованого гострого отруєння

алкоголем і наркотичними препаратами (опіоїдами). Виявлено пряме токсичне дії

відносно кліток Пуркинє й деяких відділів стовбура мозку, у той час як в інших

клітках кори мозочка й великого мозку, а також кардіоміоцитах і клітках

альвеолярного епітелію визначалася експресія апоптичних білків. In work is described immunnogistochemical manifestations of the apoptosis markers –

р53, bcl-x, Вах., bcl-2 on microscopic level in cellular population of cerebrum tissues,

lungs, heart of corpses, which dead due to combined acute alcoholic poisoning with

narcotic preparations (opioids). The direct toxic action revealed in Purkinie’s cells and

some departments of the brain stem. Expression of apoptotic proteins in the other cells

of the cerebellum cortex and large brain, cardiomyocytes and alveolar epithelium cells

was defined.