Экспериментальное исследование воздействия токсических доз кальция и брома, а также профилактической эффективности Биоля и Витафтора - Бабушкина, Н.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У роботі проведене дослідження карієспрофілактичної ефективності препарату

“Вітафтору” у сполученні зі зрошеннями порожнини рота “Биоль” на щурах лінії

Вістар за допомогою створення моделі карієсу в останніх. Моделювання патології

призвело до істотного зниження лізоциму і коливанням рівня кальцію в ротовій

рідині. Профілактика запропонованим комплексом чинить високий ефект щодо

запобігання розвитку каріозного процесу. In this work, a research of anti-caries prophylactic efficiency of “Vitaftor” used in

combination with spraying the oral cavity by “Biol” on rats of Vistar line has been made

by creating a caries model in these animals. Pathology modeling resulted into essential

reduction of lysozyme and changes of the calcium level in the oral liquid. Prophylaxis

by the offered complex rendered a high effect on prevention of development of carious

process.