Рівень ендотоксину кишкового походження в сироватці крові у ВІЛ-інфікованих дітей з бактеріальними ангінами і кандидозним ураженням ротоглотки - Римаренко, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У роботі представлені результати визначення рівня ендотоксину грамнегативної

флори кишечнику в сироватці крові 26 ВІЛ -інфікованих дітей, хворих на

бактеріальні ангіни і кандидоз ротоглотки. Виявлено розвиток ендотоксинемї

кишкового походження. Results of determine of a level of endotoxinous gram-negative intestinal flora in blood

serum of 26 HIVinfected children with bacterial anginas and candidiasis of

stomatopharynx were presented in the work. Development of endotoxinemia of

intestinal origin is revealed.