Содержание стероидных гормонов в сыворотке крови и показателей костной ткани у девочек с нарушением менструального цикла - Попова, Е.В.; Довгань, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
З метою вивчення взаємозв’язку вмісту стероїдних гормонів в сироватці крові та

показників структурно-функціональних властивостей костної тканини обстежено

173 пацієнтки у віці від 13 до 17 років. Гормональний фон оцінювався за рівнем

гормонів крові, стан костної тканини визначався за допомогою ультразвукової

денситометрії. Встановлені позитивні кореляційні зв’язки між концентрацією

стероїдних гормонів та індексом щільності костної тканини. 173 patients aged 13 to 17 were examined to study interconnection between the level

of steroid hormones in blood serum and indicators of structural and functional features

of the bone tissue. The hormonal state was determined basing on the level of

hormones in blood, the state of bones was determined using an ultrasound

densitometer. The research revealed positive correlations between concentration of

steroid hormones and index of density of bones.