Комплексное использование озонотерапии в реабилитации больных сахарным диабетом - Матвеев, О.Б. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Озонотерапія в комплексі з планшетною гідродинамічною терапією призводить до

достовірного поліпшення показників мікроциркуляції та трофіки тканин нижніх

кінцівок, що виявляється достовірним скороченням скарг, які складають

симптомокомплекс судинних ускладнень при цукровому діабеті. Озонотерапія в

комплексі з планшетною гідродинамічною терапією слідує розглядати як

перспективний і ефективний метод профілактики прогресування

мікроциркуляторних розладів у хворих на цукровий діабет. Ozonetherapy in a complex with plane-table hydrodynamic therapy induce positive

changes indexes of microcirculation and trophic of tissue of lower extremities, that

correlate with decreasing of complaints, composing symptoms complex of vascular

complications at saccharine diabetes. Complex of Ozonetherapy and plane-table

hydrodynamic therapy is an effective method for prevention and therapy of

microcirculation disorders at patients with saccharine diabetes.