Использование вибрационного массажа в терапии больных хроническим простатитом - Клименко, П.М.; Гурженко, Ю.Н.; Яценко, В.Л.; Чабанов, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Авторами вивчена клінічна ефективність вібромасажу й стан органної

гемодинаміки ПЗ в 85 чоловіків. Для проведення вібромасажу ПЖ, застосовувався

масажний прилад фірми Brandel «Luisenstr.2 90762 Fiirth». Залежно від частоти

вібраційного впливу закономірно поліпшуються на 18,6% реологічні показники

залози при ішемічному простатиті при використанні низькочастотних коливань, і в

34,2% при застосуванні високочастотних коливань при гіперемічному простатиті. The authors have studied clinical efficacy of vibromassage and the state of organic

hemodynamics of prostate in 85 men. For performing vibromassage of prostate, the

authors used Brandel “Luisenstr.2 90762 Fiirth” apparatus. The reologic indexes of

prostate at ischemic prostatitis stably improve by 18.6 % at low frequency vibration, at

hyperemic prostatitis, they improve by 34.2 % at high-frequency vibration.