Осип Назарук про особливості становлення ЗУНР як суб’єкта міжнародних відносин у 1918-1920 рр. - Зелена, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Досліджується проблема становлення ЗУНР як суб’єкта міжнародних відносин в теоретичній спадщині О. Назарука. Робиться спроба дослідити кроки становлення зовнішніх відносин ЗУНР з європейськими державами, УНР Директорією, пошук шляхів виходу урядом ЗУНР із тодішніх складних зовнішньополітичних проблем, розігрування українського питання іноземними державами. Проаналізовано дипломатичну діяльність урядової делегації ЗУНР в Ризі під час радянсько-польських переговорів 1921 р. On the basis of publicism inheritance of O. Nazarouc given it a shot to explore the steps of becoming of external relations of WUNR with the European states, UNR by Directory, search of ways of output the government of WUNR from of that times thorny foreign-policy problems, playing off the Ukrainian question by the foreign states. The special attention applies on diplomatic activity of Galichina delegation in Riga of 1921, the member of which was O.Nazarouc.