Політична участь, політична активність, політична діяльність, політична поведінка: спільне й особливе - Бортніков, В. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Виявлено сутнісні ознаки поняття «політична участь» в контексті таких визначень

політичної активності громадян, як «політична діяльність» і

«політичнаповедінка». Проаналізовано погляди вітчизняних та зарубіжних вчених

на вказану проблему. Політична участь розглядається крізь призму

раціонально-інструментальної дії, розкривається її специфіка як різновид

політичної діяльності. The article is devoted to the exposure of essences signs of concept «political

participation» in the context of such determinations of political activity of citizens, as

«political activity» and «political conduct». The looks of domestic and foreign scientists

are analyzed on the indicated problem. Political participation is examined through the

prism of rationally-instrumental action, its specific opens up as the variety of political

activity.