Політичні стереотипи та стереотипізація мислення: роль та значення у системі іміджевих комунікацій - Ільницька, У. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Всебічно розглянуто особливості стереотипізації мислення як важливого чинника
у процесі сприйняття та аналізу особою або групою осіб суспільно-політичної
дійсності.
Досліджено природу, джерела та механізми формування політичних стереотипів
та показано їх роль і значення у системі іміджевих комунікацій. Наголошено на
необхід-
ності аналізу існуючої системи стереотипів при створенні іміджу суб’єкта політики. There have been thoroughly examined peculiarities of stereotyping of thinking as an
important factor in the process of perception and analysis of socio-political reality by a

person
or a group of people. There have been investigated the nature, sources and

mechanism of
political stereotypes formation and showed their role and meaning in the system if

image
communications. There has been put an emphasis on the necessity of analysis of the

existing
system of stereotypes while creating the image of a subject of policy.