Політико-правові аспекти процедури визначення статусу кримськотатарського народу - Щерба, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Проаналізовано ставлення державної влади до питання визначення статусу
кримськотатарського населення України. Здійснено спробу проаналізувати процес
політичної ідентифікації кримських татар як окремого народу та окреслено деякі

шляхи вирішення цієї проблеми. The attitude of state authority to the question of determination of status of Crimean
tatars population of Ukraine is analysed. An attempt to analyse a process of political
authentication of crimean tatars, as separate peoples is carried out and some ways of

decision of this problem are outlined.