Роль митрополита Андрея Шептицького у розвитку парламентаризму в Західній Україні - Яцишин, У. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Досліджено літературу щодо становлення та розвитку виборчих процесів у
Західній Україні початку ХХ ст., а також окреслено роль Української Греко-
Католицької Церкви у формуванні електоральної поведінки виборців. З огляду на

це проаналізовано пастирські послання та листування митрополита Андрея

Шептицького щодо виборів на цих землях. Literature about the foundation and development of electoral process in the Western
Ukraine at the beginning of XXc. is investigated; the role of the Ukrainian

Greek-Catholic Church in the formation of electoral behaviour of population is outlined. Bishop’s messages and letters of Andrej Sheptytsky about the elections in those lands are analyzed.