Трансформація партійної системи в контексті трансформації політичної системи України - Шведа, Ю. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Розглядаються рушійні сили, якісні характеристики та етапи трансформації
партійної системи України як однієї із складових політичної системи суспільства,

що зазнає системних змін. In article is analized the moving forces, qualitative types and stages of the
transformation of the party system of Ukraine as one of the important part of the changing political system.