Раціоналізація державної бюрократії: російський досвід висвітлення проблеми - Тишкун, Ю. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Досліджується становлення бюрократії в Росії протягом XIX–XXI ст., відносини бюрократії та громадянського суспільства. Обґрунтовується висновок, що