Зміст поняття “громадська думка”: основні підходи до визначення та розуміння - Стефанчук, У. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Розкрито зміст поняття “громадська думка”, розглянуто багато основних підходів
до розуміння громадської думки як системного явища. Здійснено спробу

проаналізувати
природу поняття “громадська думка” та прослідкувати процес його

концептуалізації. The research is dedicated to the meaning of the term “public opinion”. A wide range
of main approaches to understanding public opinion as a phenomenon are considered.

In the context of offered approaches, an attempt to analyze the nature of public opinion and its conceptualization is undertaken.