Політичний вимір бідності сучасного українського суспільства - Сухачов, С.; Рудницький, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Здійснено аналіз політичного виміру бідності, окреслено шляхи її локалізації, які
сприяють становленню громадянських структур сучасного українського

суспільства.
Показано, що зменшення обсягів тіньової економіки сприяє підвищенню

авторитету
чесної професійної праці, яка в належний спосіб матеріально і морально

стимулюється,
що, своєю чергою, є об’єктивним фактором мінімізації бідності сучасного

українського
соціуму. In the article analysis the political spice of the poverty and definite the main ways of her localization which assists formation of the civil structure of the modern Ukrainian society. There is showing interdependency between the deals of the “shady” economical and growing the priority of honest, professional labor. The labor is stimulating of moral and material factors. This is the objective determinate conditions to descries the poverty of the modern Ukrainian society.