Разработка и применение современных лабораторных методов в эпидемиологическом мониторинге, диагностики и лечении энтеровирусных инфекций - Прилуцкий, А.С.; Бабенко, С.В.; Колесникова, А.Г.; Чернуцкий, С.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У роботі проведена порівняльна оцінка специфічності й чутливості тест-системи

ПЛР, зі специфічним праймером до ДНК 207 п.н. 5'-нетрансльованої області генома

энтеровируса для всіх типів ентеровірусів (крім вірусу поліомієліту) у порівнянні із

класичним культуральним методом. А також методологічний підхід спільного

використання вищеописаної реакції ПЦР із визначенням антитіл класу Іg до вірусів

Коксаки й ЕСНО у системі ІФА діагностики, розробленої авторами, і спектр

застосування розробленого комплекс. In work the estimation of specificity and sensitivity of test system PTSR, with specific

primers to DNA 207 n.n is spent comparative. 5 '-not broadcast areas генома an

enterovirus for all types of enteroviruses (except a poliomyelitis virus) in comparison

with classical the virology a method. And also the methodological approach of sharing

of above described reaction PCR with definition of antibodies of a class ІgG to viruses

Cocsaki and ЕСНО in system IFA of diagnostics developed by authors, and a spectrum

of application of the developed complex.