Структурно-функциональное состояние костной ткани у подростков с генерализованным пародонтитом, страдающих сколиозом - Галкина, О.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У 152 підлітків у віці 15-16 років, що страждають на генералізований пародонти

початкового- першого ступеня тяжкості та мають деформації хребта, вивчено

структурно-функціональний стан кісткової тканини. Виявлено зниження показників

ультразвукової денситометрії зі збільшенням ступеню сколіозу. Необхідно

диференційовано підходити до вибору схеми лікування генералізованого

пародонти ту в залежності від тяжкості сколіозу. 152 juveniles at the age of 15-16 years suffering a generalized parodontitis of the

initial – 1-st stage of severity and having deformations of spinal column were studied

to determine the structural-functional state of bone tissue. There was found decrease

in values of ultrasonic densitometry with increase of scoliosis values. The differential

approach is needed when choosing the plan of treatment of a generalized parodontitis

depending upon the stage of severity of scoliosis.